Sånn funker det

Fornebu Sparkesykkel er en app som lar deg finne og låse opp elektriske sparkesykler, samt gi deg informasjon om hvor du kan parkere sparkesyklene på Fornebu.

Vi har 8 stasjoner rundt om på Fornebu. Du kan se antall tilgjengelige sparkesykler i appen.

Start med å laste ned appen

Last ned appen Fornebu Sparkesykkel for Android eller iPhone, og legg til ditt betalingskort.

Finn og lås opp

Bruk appen til å se hvor det er stasjoner og hvor mange ledige sparkesykler det er på stasjonen. Når du står ved en stasjon finner du den du vil ha og velger navnet i appen for å låse den opp. Du kan låse opp sparkesykler mellom og .

Reis i vei og ta eventuelt en pause

Du ønsker kanskje å stoppe mens du er på tur. Da kan du trykke på pause i appen. Å pause turen gir deg muligheten til å låse sparkesykkelen i seg selv, så den er trygg mens du er borte fra den. Men vær obs på at du er fremdeles ansvarlig for sparkesykkelen når den er på pause, og du betaler fremdeles per minutt. Bruk appen til å låse opp sparkesykkelen igjen når du er klar til å dra videre.

Returner og lås sparkesykkelen

Du kan sette sparkesykkel tilbake på hvilken stasjon du vil, men senest innen . Din nærmeste stasjon vises hele tiden i appen. Trykk på “lås” i appen, lyset på sparkesykkelen vil slukke, og sparkesykkelen vil spille en lyd som bekreftelse. Du får også kvittering på at sparkesykkelen er levert i appen.

Sparkesykkelvettreglene

vær en person av gangen

vær kul ved å bruke hjelm

vis respekt for andre i trafikken og for sparkesykkelen – du deler den tross alt med andre

vær over 18 år

ha begge føttene på sparkesykkelen mens du er på tur

Pris

Pilot

1 kr for å låse opp + 1 kr per minutt

Betal for bruk